Uitbreiding middelbaar onderwijs met ACADEMIE TIEN

ProfielfotoChrista Verwey 04-09-2018
2983 keer bekeken 0 reacties

Op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum komt medio 2021 een nieuwe brede school voor voortgezet onderwijs: ACADEMIE TIEN. Een school met mavo, havo, vwo en gymnasium voor 1.600 leerlingen. Planning start bouw 2019.

Vanaf september 2018 is ACADEMIE TIEN geopend in een tijdelijke huisvesting aan de Philips Guldenhof (Leeuwesteyn). Daar komt voor één jaar ook het Leidsche Rijn College in om de leerlingengroei op te vangen, totdat lokalen vrijkomen aan hun hoofdlocatie aan de Maartenvlinder 1 (Parkwijk). In de tijdelijke locatie komen in totaal 1.000 leerlingen.

Betrokkenen

Gemeente Utrecht bouwt de school.

De NUOVO Scholengroep (openbaar voortgezet onderwijs in Utrecht) is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud van de school en voor het onderwijs.

Hoe kan je meedoen

De gemeente Utrecht en de NUOVO Scholengroep maken gezamenlijk de plannen. Wijkraad Leidsche Rijn heeft een advies uitgebracht aan de gemeente.

 

Afbeeldingen

Jongeren in Leidsche Rijn

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen