Blijf In Beweging vrijdag 31 maart 2023 10:30 tot 11:30

Organisatie Indekerngezond 27-03-2023
239 keer bekeken 0 reacties

Intro Bij “kracht” en “conditie” denk je aan gespierde mensen in de sportschool maar kracht en conditie heb je nodig bij alles wat je doet in het dagelijkse leven. Een potje jam opendraaien. De was ophangen. De heg snoeien. De trap oplopen. Boodschappen doen. Je jas aantrekken. Heb je nu het beeld van een hoogbejaarde? Realiseer je dan je kracht en conditie al minder wordt vanaf je dertigste, bij vrouwen zelfs nog iets eerder. Als je ouder wordt- of na een langdurige periode van inactiviteit

Wat is de Blijf In Beweging training

Ja de training is een sporttraining. Maar wel net een beetje anders.
We trainen buiten. Het hele jaar door. Beter voor je humeur en beter voor je lijf. Je zult ontdekken dat dit bijna altijd kan. Alleen als het heel erg slecht weer is trainen we op een beschutte plek.
Tijdens de training ga je werken aan je conditie en je kracht, en aan je balans en coördinatie. Dat doen we op een ludieke maar effectieve manier. Je gaat functioneel bewegen. Bewegingen maken die we weinig meer doen maar die je lichaam echt nodig heeft om sterk te blijven. Duwen, trekken, gooien, optillen, balanceren en stevig doorstappen. Eigenlijk gewoon heel leuk om te doen. En als je lol hebt in wat je doet, houd je het vol om het blijven doen.
Blijf In Beweging is ook: trainen in een groep. Je sport echt samen: veel oefeningen doe je samen met (een) trainingsmaatje(s). Dat is leuker en effectiever. Je stimuleert elkaar om door te blijven gaan. Maar je kunt er samen ook om lachen als iets (nog) niet lukt.

Resultaat

Met de Blijf In Beweging-training zet je een vliegwiel op gang. Je wordt fitter en sterker. Het zorgt ervoor dat je lekker actief blijft in het dagelijkse leven. Het trainingseffect is daardoor vele malen groter dan dat ene uurtje training.

Voor wie?
Blijf In Beweging is iets voor jou:
– als je merkt dat je fysiek neemt meer kunt doen wat je een tijdje geleden nog wel kon
– als je na een periode van inactiviteit weer terug wil komen op je oude niveau
– als je (weer) plezier wil krijgen om fysiek actief te zijn
– als je fysiek en mentaal weerbaarder wil worden

Praktisch
Vragen of meer informatie? Mail naar Edwin edwin@trainingtevelde.nl

Afbeeldingen

Gezondheid en in beweging

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen