Bewustzijn bewoners/ondernemers energieverbruik en verduurzamen woningen

Angelique . 24-11-2017
1138 keer bekeken 0 reacties

Meer bewustzijn van bewoners en ondernemers m.b.t. energieverbruik en verduurzamen van woningen

Steeds meer bewoners en ondernemers wekken zelf energie op en besparen slim. We zijn vandaag al druk bezig met de energie van morgen. Utrecht wil zo snel mogelijk klimaatneutraal zijn. En in 2050 kunnen we geen aardgas meer gebruiken. Dat vraagt wat van u, uw bedrijf of vereniging. Ook aan de slag in uw huis? Of in uw bedrijf?

Bekijk eens onderstaande tips.

Verbruik ik teveel energie?

Op basis van uw adres kunt u al veel inzicht krijgen over uw situatie. Verbruikt u veel energie vergeleken met de buurt, of vergeleken met huizen die op uw huis lijken? Doe de energiecheck

Zonnekaart – is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Internetten, de was doen, TV kijken: dankzij de zon kan het veel goedkoper. Omdat de prijs van zonnepanelen daalt, wordt de investering steeds winstgevender. Het rendement is nu al drie keer hoger dan de rente op uw spaarrekening! Met de Zonnekaart checkt u of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. We laten ook zien hoeveel zonnepanelen op uw huis geplaatst kunnen worden, wat dit oplevert én hoe snel u uw investering terug verdient.

Energie besparen – snelle tips

Ontdek met de bespaartest met welke kleine ingrepen u thuis snel geld kunt besparen. De test bestaat uit vijftien keuzes over energiebesparing. Aan het eind van de test ziet u hoeveel geld u jaarlijks overhoudt. U zult zien dat energiebesparing helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!

 

Uw huis onder de loep – quickscan

Met een quickscan krijgt u een eerste indruk van bespaarkansen van uw huis. Bij deze scan wordt gebruik gemaakt van gemeentelijke gegevens en rekenregels van de Rijksoverheid.

Advies aan huis

Wilt u een energieneutraal huis? Aardgasvrij? Is uw huis een huurhuis of onderdeel van een VvE? Heeft uw huis vocht- of ventilatieproblemen? Of voelt u uzelf gewoon niet zeker genoeg om zelf te kiezen en wilt u begeleid worden bij de uitvoering? Dan is persoonlijk advies aan huis een slimme zet.

Interview met Anton Kiewiet:

“Van energiezuiniger leven, maken we een feestje!”

 Anton Kiewit woont in Terwijde, is energieambassadeur en geeft op zaterdag 9 maart een rondleiding in zijn eigen huis. Dan kan iedereen zien hoe zijn ‘hybride warmtepomp’ werkt. Deze bewoner heeft zijn woning namelijk nog energiezuiniger gemaakt.

“Erg leuk om buren en andere belangstellenden te inspireren”, vertelt Anton. “Van iedere stap die we maken om energiezuiniger te leven, maken we een feestje!”. Anton Kiewiet is milieuadviseur van beroep en betrekt graag anderen in zijn interesse. Ook over de stappen die hij maakt om zijn woning nog duurzamer te maken, vertelt hij graag.

Hybride warmtepomp
“Mijn woning is van 2006 en was toen al heel energiezuinig. Anton heeft een dak op het zuiden dus het huis was zeer geschikt voor zonnepanelen. Die kunnen met zo’n richting veel zon omzetten in energie. Dus zonnepanelen waren al snel geregeld en zodoende kan ik qua stroom energieneutraal leven. De uitdaging is nu om qua warmte ook energieneutraal te worden. Ik heb nu een hybride warmtepomp. Naast dat ik mijn vloer extra heb geïsoleerd, zorgt die pomp ervoor dat ik 60-70% minder stadsverwarming afneem. Ik heb nu nog een beetje energie nodig voor mijn warm tapwater maar voor het grootste deel ben ik zelfvoorzienend”. Op zaterdag 9 maart geeft Anton een ‘Thematour Hybride Warmtepomp’ in zijn eigen woning en vertelt er dan alles over aan geïnteresseerden.

Voor meer informatie en aanmelden klik op onderstaande link:

 

 

 

Afbeeldingen

Duurzaamheid en klimaat

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen