Nieuwe duurzame culturele voorziening op het Berlijnplein

20-02-2019
2263 keer bekeken 0 reacties

De culturele voorziening krijgt één verbindend thema: de toekomst van de stad. Dat zie je terug in de gebouwen en in de organisatie. Zij zijn een voorbeeld voor de circulaire economie van de toekomst. Door zoveel mogelijk waarde toe te voegen, bouwproducten en grondstoffen maximaal herbruikbaar te m

Leidsche Rijn krijgt een nieuwe culturele voorziening. Dankzij het culturele programma van RAUM is er echter nu al veel op te beleven. Inwoners, kunstenaars en culturele instellingen bouwen samen voort aan deze voorziening op basis van dit culturele programma. Het wordt een plek waar bezoekers bijzondere ontmoetingen kunnen hebben en waar je, ongemerkt of juist heel bewust, in aanraking komt met beeldende kunst en design. Het wordt een dagelijkse ontmoetingsplek waar makers kunnen werken en er voor bezoekers steeds iets anders te zien en te beleven is.

De culturele voorziening krijgt één verbindend thema: de toekomst van de stad. Dat zie je terug in de gebouwen en in de organisatie. Zij zijn een voorbeeld voor de circulaire economie van de toekomst. Door zoveel mogelijk waarde toe te voegen, bouwproducten en grondstoffen maximaal herbruikbaar te maken en door eindgebruikers en publiek te betrekken bij ontwerp, realisatie en beheer.

De culturele voorziening is straks een schakering van aantrekkelijke buitenruimtes met bijzondere architectuur en verrassende installaties. Het is groter en diverser dan één gebouw maar kleiner dan een buurt of wijk. De uitstraling van de voorziening zal elke paar jaar een beetje veranderen. Die verandering zit in de objecten in de openbare ruimte, maar ook in de gebouwen.  Door slimme technieken toe te passen worden er gebouwen gerealiseerd die gemakkelijk zijn aan te passen en duurzaam zijn, ook in het materiaalgebruik. De voorziening vormt straks een onderdeel van het centrum van Leidsche Rijn, maar met een eigen karakter, dat met de jaren verandert van kleur.

Wil je meer te weten komen? Neem een kijkje op de websites van:

RAUM:                          www.raumutrecht.nl

DePlaatsmaker             www.deplaatsmaker.nl

 

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen