Zonnepanelenveld in de Meijwetering

14-06-2020
4589 keer bekeken 1 reacties

In de Meijewetering (Terwijde) wordt een zonnepanelenveld voorbereid door Anton Kiewiet (Energie U) en de gemeente Utrecht. Een deel van de zonnepanelen kan gekocht worden door bewoners (zogenaamd postcoderoosproject) . Voordeel is dat je de energiebelasting mag aftrekken van de energierekening.

Zonnepark Meijewetering levert belastingvoordeel op

Duurzaam leven kost geld maar kan ook wat opleveren. Zo geeft deelname aan Zonnepark Meijewetering  een belastingvoordeel. Met de postcoderoos constructie geldt dat voor een gebied in Leidsche Rijn en Vleuten.  

Anton Kiewiet heeft het initiatief genomen voor zonnepark Meijwetering. Hij vertelt: ”Ik heb een hele energiezuinige woning. Nu is mijn auto aan vervanging toe en mijn volgende auto wordt een elektrische. Omdat er op het dak van mijn woning geenruimte meer is voor extra zonnepanelen, kan ik stroom daarvoor niet meer zelf opwekken. Wat ik nu opwek is allemaal nodig voor mijn woning. Dus ik heb extra zonne-energie nodig en die kan het zonnepark leveren.”

De Wetering

“Het park komt op bedrijventerrein De Wetering naast de waterzuivering. Heel veel partners doen mee waaronder Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Utrecht Natuurlijk! en de Rabobank. We hebben al groen licht gekregen van de gemeente om door te gaan met de plannen en nu wordt de vergunning voorbereid. We mikken erop om deze in het najaar rond te hebben. We hopen dat het park er aan het einde van het jaar is.”

Belastingvoordeel

“Bij het zonnepark is het belangrijk om de buurt te betrekken en daarom werken we met de zogenaamde ‘postcoderoos constructie’. Dat betekent dat alleen bewoners van bepaalde postcodegebieden deel kunnen nemen. In dit geval zijn het alleen bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten. Er zijn projecten waaraan je mee kunt doen vanuit het hele land, bijvoorbeeld via Zonnepanelen Delen, maar wij kiezen bewust voor een deelnamegebied in de buurt. Dat bevordert de betrokkenheid. En zo’n constructie geeft ook nog belastingvoordeel.”

Wilt u meer weten over Zonnepark Meijewetering? U kunt een e-mail sturen naar meijewetering@energie-u.nl.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

1  reacties

Wat is stand van zaken van dit project?

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen