Kinderopvang Door Ouders in Leidsche Rijn

Carlijn Overschie 17-03-2023
70 keer bekeken 0 reacties

In het hele land kampt de kinderopvang met wachtlijsten. Ook Leidsche Rijnse moeders Carlijn Overschie & Esther Santoe stuitten op dit probleem in hun zoektocht naar een plek voor hun eigen kinderen. Al snel ontstond het idee om een Kinderopvang Door Ouders (KDO) in Leidsche Rijn op te starten.

Bewezen concept

Een KDO is een erkende vorm van opvang, waarbij ouders beurtelings op elkaars kinderen passen en de opvang van a tot z zelf runnen zonder hiervoor betaald te worden. Utrecht telt al 5 KDO's. In Leidsche Rijn, typisch een wijk met jonge kinderen, ontbrak dit nog. 

Voordelen

Het unieke aan een KDO is dat je het als ouders echt samen runt. Je staat als ouder een dagdeel op de groep, maar beslist als commissielid ook mee over het beleid. De hechte gemeenschap en grote betrokkenheid die hierdoor ontstaat is een groot voordeel. ‘Onze drijfveer is om met een betrokken groep ouders in Leidsche Rijn het opgroeien van onze kinderen te delen’ aldus Esther en Carlijn. “Ook de lage kosten, het feit dat je jezelf kunt ontwikkelen als ouder, en dat er veel vaders zijn die meedraaien maken deze vorm van opvang aantrekkelijk.”

Interesse om je aan te sluiten bij dit initiatief? Om mee te werken aan de realisatie en een plekje te bemachtigen voor je eigen kind? Mail dan naar KDOLeidscheRijn@gmail.com

INSTAGRAM: KDOLeidscheRijn

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen