Studenten van de Hogeschool Utrecht praten in de wijk Leidse Rijn over geldzorgen

Stans van den Broek 11-03-2021
246 keer bekeken 0 reacties

Het is geen makkelijk onderwerp om over te praten: geld, of het gebrek eraan. Voor de Coronacrisis waren er al veel mensen met zorgen over geld, en door de crisis zijn het er nog meer geworden. De Hogeschool Utrecht doet samen met studenten onderzoek naar de hulp die mensen met geldproblemen nodig hebben en hoe dit beter kan.

Komende weken zijn studenten en onderzoekers die aan het onderzoek werken, af en toe aanwezig in de wijk. Stans (student Journalistiek): “Met de verhalen van buurtbewoners leren we meer over wat mensen met geldzorgen nodig hebben. We hopen dat buurtbewoners met ons in gesprek willen en hun ervaringen met ons willen delen. ” Op basis hiervan proberen we de (schuld)hulpverlening te verbeteren." 

Maud (onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht): “Ik weet nog goed hoe ik zelf als zzp’er de eindjes aan elkaar knoopte. Het overkomt meer mensen dan je denkt. Met dit onderzoek proberen we geldzorgen bespreekbaar te maken en de weg naar hulp te verkorten.” Wil je meer over het onderzoek weten Kijk dan op https://schuldenenincasso.nl/project/lopend/achter-de-voordeur/. Wil je jouw ervaringen met ons delen? Heel erg fijn! Stuur dan een bericht naar: maud.dolsma@hu.nl of kom persoonlijk even langs als je (één van) ons ziet lopen in de wijk. We vallen op door onze rode HU jassen! 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen