Steun bij Rouw - Humanitas

ProfielfotoHumanitas Utrecht 24-06-2020
40 keer bekeken 0 reacties

Aandacht biedt troost. Je kunt je goed verplaatsen in iemand die rouwt en die dat een plaats probeert te geven. Je luistert écht en geeft aandacht. Jouw betrokkenheid maakt het contact tijdens thuisbezoeken zo waardevol. Want herkenning, erkenning en steun bieden troost.

Als vrijwilliger bij Steun bij Rouw:

  • weet je uit eigen ervaring wat het is om te rouwen en met verlies om te gaan
  • breng je gedurende een halfjaar tot een jaar huisbezoeken
  • krijg je scholing en begeleiding door Humanitas

Humanitas - Overvecht
Humanitas is er voor mensen die een tijdelijk steuntje in de rug nodig hebben. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren spreken van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/utrecht.

Wanneer je iemand bent verloren aan de dood, kan je je heel alleen voelen met dit grote gemis en verdriet. Een vrijwilliger van Steun bij Rouw helpt en toont begrip

Een dierbare verliezen aan de dood betekent een ingrijpende verandering in je leven. Alles wat eerst zo vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer. Soms is dat heel zwaar en kan je je erg alleen voelen. Naast het verdriet dat je hebt, zijn er vaak allerlei gevoelens die je kan ervaren. Heel menselijk en soms ook overweldigend. Hierover praten met anderen kan erg steunend zijn en helpen bij het opnieuw vorm geven aan je leven. De (goed geschoolde) vrijwilligers van Humanitas bieden je deze steun. Rouw is een natuurlijke reactie op verlies. In dit, vaak zware proces met veel verdriet, laat je de ander niet los maar ga je je op een andere wijze met je dierbare verbinden. De vrijwilliger bezoekt je thuis. Vanaf drie maanden na het overlijden met een maximale duur van anderhalf jaar. Uiteraard gaat de vrijwilliger met alles wat besproken wordt vertrouwelijk om.

Christiaan Krammlaan 28
3571AX Utrecht 
Vaste nummer: 030-2524030
Mobiele nummer: 06-35130448

Afbeeldingen

Groet en ontmoet

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen