Tuinambassadeurs voor Leidsche Rijn gezocht!

Olette Bollen 11-06-2020
81 keer bekeken 0 reacties

De temperaturen stijgen, de regenbuien worden heviger en de biodiversiteit gaat achteruit. Een groene leefomgeving zorgt voor een beter leefklimaat voor mens en natuur. Als inwoner van Leidsche Rijn kun je helpen bij het vergroenen van onze wijk: Wordt tuinambassadeur!

Is de natuur jouw ding?

Zou je het liefst nog meer groen in Leidsche Rijn willen zien?

En vind je het leuk andere mensen hierbij te helpen?

Vanuit het Wijkplatform Leidsche Rijn Maken We Samen zijn we op zoek naar mensen-met-een-groen-hart die willen bijdragen aan het vergroenen van onze wijk. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren en helpen vergroenen van al die betegelde tuinen in de wijk. Eén tegel eruit, plantje erin!

Als tuinambassadeur in Leidsche Rijn draag je concreet bij aan een betere biodiversiteit en verduurzaming van onze wijk. Je bent een vraagbaak voor alle inwoners die hun omgeving en hun tuin groener willen maken. Je helpt waar mogelijk met kleine klusjes mee of kent/zoekt mensen die dit leuk vinden om te doen. Zo ontwikkel je een netwerk in de wijk en wordt je een echte spin-in-het-web op het gebied van vergroening in de wijk.

Je hoeft niet alles alleen te doen.

Je kunt inspiratie opdoen voor Leidsche Rijn door samen te werken met andere tuinambassedeurs in Utrecht.  Onder initiatief van Instituut voor Natuureducatie (IVN) en Groei & Bloei zijn enige tijd geleden bewoners uit verschillende wijken in Utrecht samen aan de slag gegaan om een netwerk van tuinambassadeurs op te zetten.

In dit netwerk van bewoners wordt op een een laagdrempelige manier informatie met elkaar gedeeld over bijvoorbeeld tuinonderhoud en biodiversiteit. Aanmelden als Tuinambassadeur kan direct via het aanspreekpunt IVN.

En maak een profiel aan op deze site zodat iedereen in Leidsche Rijn jou kan vinden als tuinambassadeur!

 

 

Afbeeldingen

Duurzaamheid en klimaat

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen