SESAM academie, een vrijwilligersorganisatie voor vrijwilligersorganisaties

Johan Hahn 19-05-2019
579 keer bekeken 2 reacties

De SESAM academie is een vrijwilligersorganisatie die andere vrijwilligersorganisaties ondersteunt op tal van terreinen, zoals: communicatie, vrijwilligersbeleid, organisatie, fondsenwerving etc. De SESAM academie is een landelijke organisatie die ook actief in in Leidsche Rijn.

SESAM academie is een maatschappelijk adviesbureau van ruim 75 gemotiveerde vrijwilligers. SESAM adviseurs beschikken over veel kennis en ervaring. Zij  zetten hun expertise belangeloos in voor vrijwilligersorganisaties, zoals stichtingen, verenigingen, sociale ondernemingen of burgerinitiatieven. De landelijke dekking van SESAM academie zorgt ervoor, dat er altijd een SESAM adviseur in de buurt is om u te ondersteunen.

Adviseren en coachen
SESAM academie adviseert en ondersteunt  maatschappelijke organisaties waar vrijwilligers actief zijn.  SESAM adviseurs zijn zelf ook vrijwilligers, zij zijn experts op het gebied van bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken:  

  • Strategie
  • Organisatie 
  • Coaching 
  • Marketing en communicatie
  • Financiën
  • Fondsenwerving
  • Vrijwilligersbeleid

Naast organisatieadvies biedt SESAM academie ook interim bestuur. Het is een rol die de adviseurs goed ligt en die heel goed blijkt samen te gaan met het adviseren van vrijwilligersorganisaties. 

Missie
De missie van SESAM academie is het bevorderen van de kwaliteit en professionaliteit van vrijwilligersorganisaties. Dit betekent dat wij samen met u problemen oplossen. Resultaatgericht en gericht op de toekomst, zodat u daarna zelf verder kunt.

Organisatieconcept
Alle functies in de SESAM organisatie, behalve het parttime bureaumanagement, worden bezet door vrijwilligers.  

Over SESAM academie:   

  • SESAM academie heeft geen winstoogmerk
  • SESAM academie brengt gecertificeerde SESAM adviseurs en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact 
  • SESAM adviseurs bieden maatwerk: advies op maat aan maatschappelijke organisaties waar sprake is van vrijwillige inzet. 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

johan de mensen van project eetbare woonwijk Rijnvliet willen contact met jou. Dit project vind je ook hier online.

Inge Oudsen

19-05-19 om 10:36

Super dat dit initiatief erop staat! Voor de actieve leidsche rijners zeer waardevol.

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen