Groet en ontmoet in Leidsche Rijn, doe je mee?

Daniëlle Langendijk 16-05-2019
534 keer bekeken 0 reacties

De Gezonde Wijk Alliantie is een platform van bewoners en professionals om van Leidsche Rijn een Gezonde Wijk te maken. Hoe zorgen we ervoor dat we meer naar elkaar omkijken en eenzaamheid verminderd? Wil je meewerken om van Leidsche Rijn een gezonde wijk te maken? Leuk, we ontmoeten je graag.

De Gezonde Wijk Alliantie is een platform van bewoners en professionals om van Leidsche Rijn een Gezonde Wijk te maken. In dit platform werken verschillende organisaties met bewoners samen: huisartsen, buurtteams, welzijn, gemeente en thuiszorg uit de wijken Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern.

De focus ligt de komende tijd op het thema Groet en Ontmoet. Hoe zorgen we ervoor dat we meer naar elkaar omkijken, bewoners en professionals beter samenwerken en eenzaamheid verminderd?

Hoe doen we dit?
Een voorbeeld is het organiseren van bijeenkomsten. Op 12 maart jl. organiseerden wij samen met de gemeente een Groet en Ontmoet sessie. Met zo’n vijfenveertig deelnemers, zowel bewoners als professionals uit medische en sociale hoek, gemeente, studenten van de Hogeschool en Cap Gemini hadden we een energieke en vruchtbare bijeenkomst over gezondheid, eenzaamheid en hoe we naar elkaar omkijken in Leidsche Rijn. Dat deden we aan de hand van persona’s: de 78-jarige weduwnaar Henk in zijn scootmobiel, gamende Jurre van 13 jaar, 53-jarige mantelzorgster Madiha, gescheiden Merel van 42 jaar en de bewoners die nieuw zijn in de wijk.  
We bespraken de behoeften van deze persona’s, formuleerden wat we daarvoor samen te doen hebben in Leidsche Rijn en wie daarmee aan de slag gaan (of al mee aan de slag zijn).

Onze ambitie voor Groet en Ontmoet:
*het verder uitwerken van de behoeften van deze persona’s samen met bewoners en organisaties uit de wijk;
*het verder helpen van bestaande initiatieven;
*zichtbaar maken wat er is in de wijk, bijvoorbeeld met een wijkinformatiepunt voor en door bewoners, een plek waar je terecht kunt met vragen over gezondheid, zorg en welzijn in Leidsche Rijn.

Wil je meewerken aan het zichtbaar maken van activiteiten in de Wijk?
Leuk, stuur dan een mail naar gezondewijklrvdm@gmail.com.

We ontmoeten je graag,

Namens het team,

Daniëlle Langendijk, coördinator Gezonde Wijk Alliantie

 

Afbeeldingen

Groet en ontmoet

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen