Loop/fietsbrug van noordkant van het Lint naar de Meijewetering (Nefkens)

Henko Reuvekamp 28-03-2019
323 keer bekeken 3 reacties

Op dit moment is de bereikbaarheid van DESTO, de scouting, de basisschool en Neoliet via het OV volstrekt onvoldoende. Ook voor veel woningen in noord-west Terwijde is de dichtstbijzijnde bushalte te ver weg (verder dan het door de gemeente gehanteerde maximum).

Een loop/fietsbrug van de noordkant van "het Lint" naar de Meijewetering (Nefkens Peugeot dealer) zal de volgende voordelen hebben:

  • Voor woningen in noord-west Terwijde komt de bushalte aan de Proostwetering binnen loopafstand.
  • Bezoekers aan Nolio, DESTO, de scouting, de basisschool, en wellicht ook het toekomstige zwembad kunnen met het OV komen. Met name voor het G-voetbal bij DESTO zou dit een uitkomst zijn.
  • Bedrijven en ook de foodspot aan de Proostwetering worden nu voor bewoners van een aanzienlijk deel van Terwijde veel makkelijker bereikbaar.

 

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

3  reacties

Cees Verbokkem, gemeente Utrecht

19-04-19 om 15:05

Op dit moment is een extra brug niet opgenomen in gemeentelijke plannen en is er dus geen budget voor. We onderzoeken de mogelijkheden en of dit wel mogelijk en financieel haalbaar gaat worden. Daarbij helpt als we zicht krijgen op de behoefte bij mensen in deze buurt voor dit plan. Mogelijk kan dat zichtbaar worden op deze site.

hoi Henko,
ik heb mijn collega's Cees Verbokkem (verkeersadviseur) en Iris Oosterbeek (ruimtelijke regisseur van de wijk) gevraagd op jouw opmerking te reageren.

Inge

29-03-19 om 8:32

Hoi Henko,

Interessant idee. Wil je mensen vragen hun steun te betuigen? Of hoe zou iemand mee kunnen doen aan dit project. Ik zal hem ook ff op het lijstje wensen en dromen zetten. Heb je al enig idee hoe de gemeente hierin staan?

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen