Gezocht: geinteresseerden in wijk-democratie

Olette Bollen 09-09-2021
1255 keer bekeken 2 reacties

Is Utrecht rijp voor een burgerberaad?. Voor een groep democratische vernieuwers in Utrecht zijn we op zoek naar een divers groepje inwoners uit Leidsche Rijn die het leuk vinden mee te denken en doen over vernieuwing van de lokale democratie en in het bijzonder over Burgerberaad.

Het plan is dat we drie woensdagavonden -start 22 september 2021 (13 oktober en 3 november) bij elkaar komen en met elkaar op onderzoek gaan naar: wat is burgerberaad precies, wat zou dat kunnen betekenen voor Utrecht, hoe dat te organiseren, wat zijn goede vragen om aan zo’n burgerberaad voor te leggen, et cetera.

De groep zal bestaan uit actieve inwoners, gemeenteraadsleden en ambtenaren van de gemeente Utrecht.

Tijdens bijeenkomst 1 is het programma:
*  kennismaking en verwachtingen
*  een introductie van burgerberaad en de relevante ontwikkelingen (o.a. motie in de Tweede Kamer, adviesrapport, et cetera)
*  Een gesprek hierover
*  En inventarisatie van de vragen, thema’s die leven in deze groep. Aan de hand daarvan maken we het programma voor het vervolg.


Je hoeft niet heel veel vooraf te weten. Het is fijn als je geïnteresseerd bent in de (wijk) democratie en hoe burgers meer zeggenschap krijgen.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Olette van het kernteam Wijkplatform LRMWS olettebollen@hotmail.com, dan brengen we je in contact met de organisatie.

Hierbij een filmpje (3 min) over burgerberaad.

Afbeeldingen

Wat is een burgerberaad / burgerforum?

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Victor Beffers

09-09-21 om 12:15

Ik wil wel meedoen!

Anoniem

09-09-21 om 11:58

Hallo, 

lijkt me leuk, interessant en zinnig

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen