CULTUUR IN DE WIJK VERVOLG

ProfielfotoInge Poorthuis 13-12-2018
4354 keer bekeken 0 reacties

Muziekles, dansles, theaterles, ...... etc. voldoende en waar is dat wenselijk in Leidsche Rijn? Op woensdag 13 februari organiseerde de Wijkraad en Leidsche Rijn Maken We Samen een wijkavond over het aanbod van kunsteducatie in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten De Meern. Er komt een vervolg.

Sinds bekend is dat de gemeentelijke subsidie aan het UCK (Utrechtse Centrum voor de Kunsten) per 1 augustus 2019 stopt, maar het subsidiebudget wel beschikbaar blijft voor amateur kunsteducatie, willen wij graag de bewoners van Leidsche Rijn / Vleuten de Meern in de gelegenheid stellen om
hun wensen, suggesties of ideee¨n in te brengen over dit onderwerp en mee te praten op deze avond.

Het is volgens ons van belang om te zorgen dat er voldoende alternatieven komen waar in eerste instantie kinderen die plezier hebben in muziek-, dans-, theaterlessen etc. een plek hebben waar ze met passie hun hobby kunnen voortzetten en kunst kunnen ontdekken dmv lessen hierin. Maar ook voor volwassenen zouden deze plekken geschikt moeten zijn, nietwaar?

Momenteel loopt er een korte vragenlijst over dit onderwerp (4 vragen) en de resultaten zullen we die avond bespreken. Maar ook zullen mensen uit het cultureel aanbod uit de wijk aanwezig zijn, alsmede wijkraadsleden, leden van Leidsche Rijn Maken We Samen en de gemeente. We willen in groep proberen om samen vast te stellen wat goed gaat en wat we juist missen in de wijk.

De vragenlijst vind u op onze website (www.wijkraadLeidscheRijn.nl) of op onze Facebookpagina en delen we via twitter. We hopen op uw medewerking, want de uitkomsten helpen ons altijd (ook als u in Vleuten de Meern woont kunt u de vragen invullen. We delen de gegevens ook met uw wijkraad).

Ook bent u dus welkom op om mee te praten of om er achter te komen hoe u kunt mee doen op diverse manieren in de wijk. Want wij (maar ook Leidsche Rijn Maken We Samen) ontmoeten altijd graag wijkbewoners die misschien ook willen meedoen in de wijk. Houd de site in de gaten of meld je aan via leidscherijnmakenwesamen@gmail.com als je mee wilt doen en denken. 

Afbeeldingen

Groet en ontmoet

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen