Center for Ecological (un)learning

Txell Blanco Diaz 17-06-2018
1216 keer bekeken 0 reacties

Center for Ecological (Un)learning (CEU) is een gezamenlijk initiatief van The Outsiders en Casco, waarmee zij willen bouwen aan een nieuwe institutionele praktijk op het gebied van ecologie en kunst. De eerste officiële stap binnen dit samenwerkingsverband is Erfgoed.

Center for Ecological (Un)learning (CEU) is een gezamenlijk initiatief van The Outsiders en Casco, waarmee zij willen bouwen aan een nieuwe institutionele praktijk op het gebied van ecologie en kunst. De eerste officiële stap binnen dit samenwerkingsverband is Erfgoed (Agricultural Heritage and Land Use), een project dat plaatsvindt op en rond Hof ter Weyde, een monumentale maar enigszins vervallen boerderij middenin de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Oorspronkelijk maakte de boerderij deel uit van een omvangrijk complex aan landbouwgrond, maar wordt tegenwoordig omsloten door winkelcentrum Terwijde en kijkt uit op het gelijknamige treinstation, die allebei naar de boerderij vernoemd zijn. In 2018 organiseert het CEU Erfgoed door tijdelijk haar intrek te nemen in de boerderij en zich te laten inspireren door de vele vragen en verhalen die het gebouw omringen. Waarom staat de hoeve leeg? Waar is het boerenbedrijf dat er gevestigd was naartoe verhuisd? Waar komt het voedsel van de inwoners van het stadsdeel Leidsche Rijn eigenlijk vandaan, nu vrijwel alle landbouw- en veehoudersbedrijven uit de regio verdwenen zijn? Erfgoed begint ermee om omwonenden de gelegenheid te geven om mee te denken over dit soort vraagstukken en zich uit te spreken over de mogelijke toekomst van de boerderij en hoe “wij” daar (met zijn allen en in gemeenschappelijkheid) aan zouden kunnen bijdragen. In onze sterk verstedelijkte en geïndustrialiseerde samenleving moeten we hoognodig aan de slag met ecologie. Een bredere definitie van wat een ecologische praktijk inhoudt, zou daarvoor een open eerste uitgangspunt voor kunnen vormen.

Vanaf april 2018 tot eind zomer zouden we elke weekend open gaan !

Center for Ecological (Un) Learning opening hours/opening tijden:

thur/do-fri/vrij-sat/zat from/van 12:00 to 17:00 and from/en tot 18:00 to 21:00

sun/zon from/van 12:00 to 18:00

Afbeeldingen

Groet en ontmoet

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Leidsche Rijn maken we samen

Dit platform is nieuw, ook voor ons. Werkt iets niet of niet goed? Of zou je hier meer willen kunnen doen of wil je achter de schermen meehelpen, laat het ons weten!

Cookie-instellingen